Feyenoord schetste 'City' onrealistisch mooi

3 May 2018, 23:05 uur
Bouw & Wonen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De kritiek op Feyenoord City wordt steeds groter. Het is nu ook Gerben Vreugdenhil, raadslid van Leefbaar Rotterdam (de partij die op één stem na vóór het project koos) nu opgevallen dat Feyenoord in eerste instantie ‘een te mooi, of onrealistisch beeld heeft geschetst’ van randvoorwaarden tijdens de plannenmakerij voor Feyenoord City en het verlaten van De Kuip.

‘’Feyenoord heeft zich gecommitteerd aan het opzetten van een ‘sportschool in de wijk’. Daarbij ging het om 3000 kinderen structureel aan het sporten te krijgen. In de laatste versie van het Sociaal Economisch Programma is dit aantal gedaald naar 1400 kinderen’’, schrijft hij aan het college van B&W.

‘’Feyenoord beweerde in 2016 43.000 structurele sporters in beweging te kunnen krijgen met het opzetten van de multisportclub Feyenoord; in de meest recente versie van het SEP is dit aantal gedaald naar 32.500’’, voegt hij eraan toe.

‘’Dat Feyenoord ten minste het beeld creëert dat zij het voldoen aan de in het position paper gestelde voorwaarden probeert te ondermijnen achten wij op zijn minst zorgelijk’’, aldus Vreugdenhil, die met name van de demissionaire wethouder en Feyenoord City voorstander Adriaan Visser wil weten wat zijn reactie is op deze waarnemingen (die Vreugdenhil las in een gastbijdrage op Stadslog onder de titel: Feyenoord City rekent zich rijk) betreft werkgelegenheid, onderwijs, stageplaatsen en de multisportclub en hoe hij de kwalitatief teruglopende ambities van Feyenoord betreft de door de raad gestelde, binaire, randvoorwaarden omtrent het SEP interpreteert.

Zoals bekend heeft de gemeente Rotterdam 40 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld om aandeelhouder te worden in het nieuwe voetbalstadion. Maar dan moeten wel aan alle eisen (in het position paper) worden voldaan.